Kimyasal Peeling Tedavisi Fiyatları oldukça müteferrik bir haldedir. Bu neden nokta atışı yapmak oldukça zordur. Seçtiğiniz klinik ve personelin kalitesine ve deneyimine göre oldukça değişkenlik gösterebilecek bir durumdur.
Kimyasal peeling, yapıldığı derinliğe göre sınıflandırılabilir. Bu bağlamda şunları ayırt edebiliriz:
Cildin en yüzeysel ve dış tabakasını kapsayan, her şeyden önce cilt opaklığını azaltmak için kullanıldığı belirtilen kimyasal bir peeling’dir. Bu nedenle, çok yüzeysel bir kimyasal soyma, epidermisin stratum korneum ile sınırlı bir etki gerçekleştirir.
Epidermisin bazal tabakasına kadar ulaşan, biraz daha derin etki gösteren ve bu seviyede nekroz oluşturan kimyasal bir peelingtir. Özellikle yara izi, hiperpigmentasyon ve yüzeysel kırışıklıklar durumunda endikedir.
Orta derinlikte etki gösteren, nekroz ve iltihaplanma oluşturduğu epidermis ve papiller dermis seviyesinde etki gösteren kimyasal bir peelingtir. Sivilce ve su çiçeği izleri, papülopüstüler akne ve orta derinlikteki kırışıklıkların tedavisinde kullanılır.
Cildin en derin katmanlarına ulaşan, nekroz ve iltihaplanma oluşturduğu retiküler dermise ulaşan kimyasal bir peelingdir. Kullanımı özellikle derin kırışıklıklar ve yara izlerinde endikedir. Soymanın gerçekleştirildiği derinlik esas olarak üç faktöre bağlıdır: tedavi edilecek leke veya rahatsızlığın türü, kullanılan kimyasalın türü ve bulunduğu konsantrasyon.
Normalde güzellik merkezlerinde yapılan kimyasal peeling çok yüzeyseldir. Öte yandan, daha derin peelingler, özellikle agresif kimyasal eksfoliantların ve/veya yüksek konsantrasyonlarda kullanılmasını gerektirdiklerinden, uzman tıbbi personel tarafından yapılmalıdır.
Şu anda kimyasal bir soyma gerçekleştirmek için kullanılabilecek birçok kimyasal eksfoliant bulunmaktadır. Bazıları aşağıda kısaca açıklanacaktır.
Alfa hidroksi asitler – veya meyve asitleri – en iyi bilinen kimyasal eksfoliantlardır. Bunlar arasında şunları sayabiliriz: Glikolik asit: kullanılan konsantrasyona bağlı olarak az ya da çok derin olabilen iyi bir peeling etkisine sahiptir.
Akne, sedef hastalığı, cilt lekeleri, kırışıklıklar ve çatlakların tedavisinde endikedir. Mandelik asit: Son derece hassas bir peeling etkisine sahiptir ve en hassas ciltlerde de kullanılabilir. Özellikle akne ve yüzeysel kırışıklıkların tedavisinde endikedir.
Salisilik asit, beta-hidroksi asit kategorisinin ana üssüdür. Kullanımı özellikle hafif ila orta derecede püstüler akne durumunda faydalıdır. Retinoik asit, A vitamininin asit formudur. İyi bir eksfoliasyon etkisi gösterebilir ve özellikle hiperpigmentasyonun tedavisinde, hatta enflamasyon sonrası doğada endikedir. Sadece dermatolojik alanda kullanılabilir.
Kimyasal peeling, çeşitli leke türlerini kontrast oluşturmak ve yok etmek için kullanılan bir dermo-estetik tedavidir; ayrıca bazı durumlarda çeşitli cilt durumlarının tedavisinde de faydalı olabilir. Kimyasal peeling yapmak temel olarak derinin kimyasal olarak pul pul dökülmesini sağlamak, böylece hücre dönüşümünü desteklemek anlamına gelir. Bu peeling işlemini gerçekleştirmek için özel maddeler kullanılır: kimyasal eksfoliantlar.
Tedavi edilecek lekenin/hastalığın türüne göre, kimyasal peeling hem güzellik salonlarında hem de sağlık personeli tarafından yapılabilir. Doğal olarak güzellik merkezlerinde yapılan kimyasal peeling, dermatolojik düzeyde yapılandan daha az derindir; bu nedenle sadece en yüzeysel lekelerin tedavisinde kullanılabilir.
Bahsedildiği gibi, kimyasal peeling, aşağıdakiler gibi çeşitli lekeleri ve cilt koşullarını tedavi etmek için kullanılabilir:
İstenmeyen etkilerin ortaya çıkmasını önlemek için, kimyasal peeling sadece deneyimli personel tarafından yapılmalıdır. Tedavi, kuru ve temiz cilde, genellikle yumuşak kıllı bir fırça yardımıyla karıştırılmış bir veya daha fazla kimyasal eksfolyantın uygulanmasından oluşur.
Kimyasal Peeling Fiyatları hakkında sizlere, fiyatlara neler etki eder, nedir, nasıl yapılır gibi soruların cevaplarından söz ettik.
Ben, Fatma Gökgöz; Meslek hayatıma, 2005 yılında dünyaca ünlü bir kozmetik markası olan Estee Lauder bünyesinde Güzellik Uzmanı olarak başladım. 10 yıl boyunca Este Lauder’in sayısız Cilt Bakım Eğitimleri ve Seminerleri’ne katıldım.İlerleyen dönemlerde ise İngiltere Kraliyet Ailesi’nin güzellik markası olarak bilinen Guerlain bünyesinde çalışmalarıma devam etti. Ortalama 5 yıl kadar bir süre Guerlain’de Cilt Bakım Koordinatörü olarak görev yaptım.Şimdi ise on yıllar içerisinde biriktirmiş olduğum tüm deneyimlerimi; İstanbul-Tuzla’da faaliyete giren Loresima Beauty isimli kuruluşumuz aracılığıyla sizlerle paylaşmayı, her geçen gün gelişen inovasyonlarla size en kaliteli hizmetleri sunabilmeyi hedefliyorum.